Pri reviji Razpotja z letom 2018 uvajamo plačniški model


Draga bralka, dragi bralec,

dobrih sedem let je minilo, odkar smo z revijo Razpotja vstopili v medijsko krajino z namenom, da bi obudili javno razpravo na Slovenskem. Hoteli smo prevetriti pogosto zatohle debate, včasih preveč dogmatsko zagledane v lastne teoretske predpostavke, včasih preveč vpletene v aktualne politične spopade. Čutili smo, da slovenski prostor potrebuje revijo, v kateri se v razmisleku o problematiki širšega interesa srečajo posamezniki, učenjaki in razmišljujoči ljudje z različnih političnih spektrov in strokovnih področij. Revijo, ki je dostopna ljudem, a bralca ne podcenjuje. Predvsem pa smo si želeli revije za ljudi, ki radi berejo, se radi poglabljajo v pojave sodobnega sveta in ne dopuščajo, da jim nekdo diktira, kakšna stališča morajo do njih prevzeti. Zato smo sprejeli izziv in skušali takšno revijo tudi postaviti na noge. Začeli smo z malimi koraki in se razvijali sproti.

Anekdota pravi, da naj bi Miroslav Krleža vsako delo pustil sedem let v predalu in ga izdal le, če mu je bilo tudi po tolikem času še vedno všeč in še vedno aktualno. Mi se sicer nismo sedem let skrivali v predalu. Sedem let smo se razvijali, sedem let rasli, se povezovali s sorodnimi evropskimi revijami in novimi slovenskimi mediji. Sedem let smo se preizkušali, predvsem pa iskali odziv pri bralstvu. Brez vaše zvestobe revija ne bi mogla obstati in rasti v obdobju najhujše finančne krize zadnjih desetletij.

V teh sedmih letih smo objavili mnogo pomembnih slovenskih in svetovnih avtorjev in mnogo mladih slovenskih in svetovnih avtorjev, ki so postali pomembni kasneje – ali pa še bodo. Sedem let smo si določili kot preizkusno dobo: če jih preživimo in če nas bo še kdo bral – tako smo se odločili – začnemo zares izhajati.

Čas preizkušnje je minil. Čas je, da revija vstopi v središče, v knjigarne in druga prodajna mesta po celi Sloveniji. V 2018 bodo Razpotja dobila nov začetek, pred vas bodo prišla lepša, debelejša in – še pametnejša.

Z letom 2018 Razpotja ne bodo več brezplačna. Cena vsake številke bo 7 €, vendar bo za vas, ki nas spremljate in podpirate že dlje časa, celoletna naročnina za 4 številke zgolj 20 €, vendar le, če se na revijo naročite do 1. marca. Med vsemi prvimi naročniki bomo 5. marca izžrebali tudi pet nagrajencev, ki bodo prejeli knjižno darilo.

S spoštovanjem,
Miha Kosovel, odgovorni urednik

 

CELOLETNA NAROČNINA NA REVIJO RAZPOTJA (20 € za 4 številke z vključeno poštnino)